sunnuntai 16. elokuuta 2015

Mustaherukka-valkosuklaa kakku suklaapohjalla




















Olen jo jonkun aikaa halunnut kokeilla "kaksi-osaista" juustokakkua. Ja nyt kun on mustaherukkaa taas yllinkyllin, päädyin kokeilemaan tällaista. Tein niin, että perjantai iltana paistoin pohjan ja tein mustaherukkatäytteen. Lauantai aamuna sitten tein valkosuklaamoussen päälle. Kakku tarjoiltiin sitten illansuussa.

Ohjeen kokosin kolmesta eri ohjeesta. Ja täytteen päädyin tällä kertaa tekemään ilman tuorejuustoa. Eikä varmasti jää viimeiseen kertaan, kun käytän mustaherukkaa. Onneksi sitä vielä löytyy pakkasestakin.

Pohja oli herkullisen suklainen. Sen löysin täältä. Tähän päädyin kun oli niin helppo ohje.

Mustaherukkamousse ohjeen olin nähnyt Kakkukatrilla, joten eihän se voinut mennä pahasti pieleen. Sen verran muokkasin, että tuorejuuston vaihdoin vaniljarahkaan. Ja tätä täytettä jäi vähän yli.

Ja lopuksi, valkosuklaamoussen bongasin Kakkukioskista.



BROWNIE-POHJA

125 gr voita
75 gr tummaa suklaata
2 dl sokeria ( tais mennä vähän vähemmän )
ripaus suolaa
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja


Levitä leivinpaperi pellille. Käytin pyöreätä reunavuokaa, joten säädin sen n 20 cm. Laitoin vielä leivinpaperisuikaleet reunoille.

Sulata voi. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa ja sekoittele kunnes suklaa on sulannut. Lisää sitten sokerit ja suola. Sitten lisäät munat yksitellen. Ja lopuksi, sekoita joukkoon jauhot. Simple as that! Ja mikä parasta, vain yksi likainen kulho. Sitten vaan taikina vuokaan. Paista n 20 minuuttia 175 asteessa. Ja anna jäähtyä.



MUSTAHERUKKAMOUSSE

400 gr mustaherukoita
2 dl maustamatonta jogurttia
1 prk vaniljarahkaa
2 dl kermaa
sokeria
6 liivatetta
tilkka vettä

Keitä mustaherukoita tilkassa vettä kunnes pehmiävät. Paseeraa ne sitten siivilän läpi. Sekoita keskenään jogurtti ja rahka. Vaahdota kerma. Liota liivatteita kylmässä vedessä 5 minuuttia. Ota osa mustaherukkasoseesta kattilaan ja lämmitä hieman. Sulata liivatteet joukkoon. Lisää loput soseesta. Kaada sose jogurtti-rahkaseokseen. Mausta sokerilla oman maun mukaan. Nostele kerma joukkoon. Tarkista vielä maku.

Pese reunavuoka. Laita tarjoilualustalle ja laita reunoille leivinpaperisuikaleet. Laita pohjalle suklaapohja ja varmista että reunavuuan säätö on kohdillaan eli napakasti kiinni pohjassa. Kaada mustaherukkamousse päälle ja anna hyytyä yön yli.



VALKOSUKLAAMOUSSE

1 levy Pandan valkosuklaata
150 gr ranskankermaa
1 prk vaniljarahkaa
3 dl kermaa
3 liivatetta

Liota liivatteet kylmässä vedessä 5 minuuttia. Sulata suklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä. Sekoita ranskankerma ja rahka keskenään. Lisää valkosuklaa joukkoon. Kuumenna tilkka vettä ja sulata siihen liivatteet. Lisää liivateseos joukkoon. Vaahdota lopuksi kerma ja nostele sekaan.

Irrota mustaherukkakakku vuuastaan. Pese reunat. Suurenna reunavuokaa sen verran, että on muutaman sentin suurempi kuin mustaherukkakakku. Voitele reunat öljyllä ja ripottele päälle tomusokeria. Näin saat sileät reunat. Kaada lopuksi valkosuklaamousse päälle. Anna hyytyä jääkaapissa.

Kun valkosuklaamousse on hyytynyt, nosta vain reunavuoka ylöspäin ja tarjoile.

Lopuksi, koristele mielesi mukaan. Minulla iski ideaköyhyys, joten sulatin tummaa suklaata jonka pursotin reunaan. Raastoin valkosuklaata päälle ja asettelen muutaman mustaherukan. Mietin toisaalta, että mustaherukkaterttukin olis ollut kiva... tai kiille mustaherukkamehusta. Mutta ehkä ensi kerralla.




Ei kommentteja: