lauantai 12. huhtikuuta 2014

Kinkkupiirakka pellille













Nami nami maiskiss... Niin herkullista tämä piirakka oli. Tein sitä syntymäpäiville, johon piti saada reilusti suolaista purtavaa. Ohjeen löysin Kääpiölinnan Herkkunurkasta. Pohjakin oli niin herkullinen, että sitä varmasti käytän toistekin. Jos puolittaa, saa varmasti piirakkavuokaan sopivan.

Pohja oli oikeastaan mukava tehdä ja helppo käsitellä, kun sitä levitti pellille.

Täytteisiin voi käyttää mistä itse kukin tykkää. Niin minäkin tein, muokkasin sen oman maun mukaan vaihtamalla muutaman raaka-aineen. Kokeile sinäkin!


POHJA:

5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
2 dl juustoraastetta ( käytin punaista emmentaalia)
250 gr voita
1 dl kylmää vettä

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää juustoraaste. Nypi huoneenlämpöinen voi joukkoon. Lisää lopuksi kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Käytä jauhoja apuna ja kauli leivinpaperin päällä pellin kokoinen levy. Nosta leivinpaperi pellille. Painele jauhoisin käsin levylle myös reunat.


TÄYTE:

öljyä
1 iso purjo
1 persilja nippu
1 punainen paprika
250 gr hyvää kinkkua
4 kananmunaa
3 dl maitoa
5 dl juustoraastetta ( käytin emmental-mozzarella )
0,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
1 tl pippuria

Pese ja pilko purjo suikaleiksi. Pese ja pilko paprika. Kuullota öljyssä pannulla hetki. Kuutioi kinkku. Sekoita keskenään purjo, paprika, persilja, kinkku, juustoraaste. Sekoita maito ja kananmunat keskenään. Lisää maitoseokseen vielä mausteet ja jauho. Kaada seos täytteen päälle ja kaada sitten kaikki taikinalevyn päälle. Paista piirakkaa 200 asteessa puolisen tuntia.



2 kommenttia:

Vilda kirjoitti...

Hyväksi todettu. Tosin reunat ois pitäny taikinaan tehdä korkeammiksi kun munamaito karkas pellille. Hupsis! Ja pellin pesuun.

Helena kirjoitti...

Voi ei :( Onneksi oli sentään maistuva ;)