tiistai 4. kesäkuuta 2013

Kinkku-voileipäkakku
















Pohjaan käytin tummaa valmiiksi viipaloitua vuokaleipää. Kostutin jäähtyneellä lihaliemellä. Täytevälejä tein neljä; kaksi väliä kinkkutäytteellä sekä kaksi väliä kasvistäytteellä. Kasvistäyte oli mielestäni raikas lisä kakkuun. Tämä oli mieheni ehdoton suosikki, joten oli sitten onnistunut :) Kuorrutus oli mielestäni onnistunut, sillä itse en oikein pidä, että majoneesi maistuu läpi. Tätä kuorrutusta oli myös helppo ja mukava pursottaa.


KINKKUTÄYTE:

300 gr hyvää kinkkua
1 maustekurkku
1 pieni sipuli
1 pkt tuorejuusto ruohosipuli
1 prk creme fraiche
1 vajaa prk kermaviiliä
suolaa ja pippuria


KASVISTÄYTE:

1 punainen paprika
1 kurkku
1 prk tuorejuusto yrtti
1 prk creme fraiche
1 vajaa prk kermaviiliä
persiljaa
suolaa ja pippuria


KUORRUTUS:

1 prk kuohu tai vispikermaa eli 2dl
1 prk tuorejuustoa maustamaton eli 200 gr
suolaa ja valkopippuria

Päälle koristeeksi salaatteja, kurkusta tehtyjä kukkia ja kukanlehtiä ( tein ne kukka ja lehti painomuoteilla) kirsikkatomaatteja, vihreitä viinirypäleitä, muutama kinkkusiivu sekä persiljaa. 


Pilko täytteiden ainekset pieneksi. Lisää tuorejuusto ja creme fraiche mukaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kermaviiliä sen verran, että saat sopivan koostumuksen. Itse laitoin puoli purkkia, ehkä vähän enemmän.

Laita kaksi vuokaleipää rinnakkain tarjoiluvadille. Kostuta ja täytä kinkkutäytteellä. Laita taas kaksi leipää rinnakkain ja päälle, kostuta ja täytä kasvistäytteellä. Tee toiset kerrokset samoin. Laita kelmua päälle ja anna vetäytyä, mieluiten kevyen painon alla ja yön yli. Poista kelmu. Vaahdota kerma, älä kuitenkaan ihan valmiiksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto joukkoon ja vatkaa sekaisin. Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä kerros kakun päälle ja pursota reunoja tms. Koristele päältä oman maun ja mielen mukaan. Netti on täynnä erilaisia ideoita :)


Ei kommentteja: