maanantai 13. toukokuuta 2013

Suklaa-mansikkakakku











Olen kauan halunnut kokeilla ruusupursotusta. Äitienpäivä oli hyvä saada kokeilla sellaista pursotusta.

Suklaakakkupohjan löysin täältä ja kuva oli niiiiin herkullisen näköinen, että tästä se ajatus lähti. Joskus täytyneen kokeilla vielä kokonaisuudessa tuo ohje. Täytteeksi laitoin sitten mansikkarahkaa ja kostutin perinteisesti maidolla, jonka olin maustanut vaniljasokerilla. Koristelun tein Flora Vispillä, joka oli sitten värjättä punaisella elintarvikevärillä :s

Noh, ei ihan mennyt tämän kakun kanssa putkeen... vadelmat unohdin ostaa, joten omat mansikat otin täytteeseen pakkasesta. Ja hyvää siitäkin tuli. Noh, sitten en ollut ajoissa hankkinut pastaväriä, jolla värjätä kerma... tyydyin hakemaan apteekista elintarvikeväriä ajatuksella, että kyllähän se silläkin onnistuu, kun on jauhemainen. Vaan vaan vaan... kuinkas kävikään :O Sen verran kuitenkin löysti Flora Vispin, että ihan teräviä ruusuja ei saanut... ei sitten millään. Joten arvatakaa vaan, menikö tilaukseen pastaväri? Kyllä! En sitten satavarmaksi tiedä oliko se syy vaiko jokin muu, mutta viisaampi olen ehkä kun olen kokeillut sen värjäämisen pastavärin kanssa :) Ja sehän tarkoittaa, että on tehtävä uusi kakku ;P


SUKLAAKAKKUPOHJA:

1 dl Van Houten kaakaota
2 dl muscovadosokeria
2,5 dl vettä
125 gr huoneenlämpöistä voita
vajaa 2 dl sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa


Kiehauta vesi, johon olet lisännyt kaakaon ja muscovadosokerin. Sekoita jauhot, leivinjauho ja sooda keskenään. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi, lisää vaniljasokeri mukaan. Lisää yksi kananmuna vatkaten, lisää heti perään ruokalusikallinen jauhoja. Lisää toinen muna ja pikkuhiljaa loput jauhoista. Lisää jäähtynyt kaakaoseos joukkoon kevyesti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun vuokaan - oma vuoka oli noin 20cm halkaisijaltaan - ja paista 175 asteessa noin 25-30 minuuttia.


MANSIKKATÄYTE:

4 liivatetta
mansikoita maun mukaan
sokeria maun mukaan
1 prk kermaa
1 prk rahkaa
2  tl sitruunan kuoriraastetta
sitruunanmehua maun mukaan

Laita ensin liivatteet likomaan kylmään veteen. Vaahdota kerma kevyesti. Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori ja purista mehu. Lisää kermaan rahka, sokeri ja sitruunankuoriraaste. Valuta ja pilko mansikat ja lisää joukkoon. Lämmitä sitruunan mehu. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja liuota ne kuumaan mehuun. Anna jäähtyä vähän ennenkuin lisäät liivatenesteen kerman joukkoon ohuena nauhana ja samalla vatkaten.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan - itse paistan pohjat aina päivää ennenkuin täytän ne, annan maustua yön yli täytteen kanssa, ja koristelen tarjoilupäivänä. Laita kakkupohjan pohja alimmaiseksi paistovuokaan, kostuta maidolla ja täytä. Täytä toinen väli samoin, Kelmuta kakkuvuoka ja laita jääkaappiin maustumaan yön yli, mielellään kevyen painon alle.


KORISTELU:

2 prk Flora Vispiä
vaniljakreemijauhetta
punaista elintarvikeväriä

Vaahdota Flora Vispi, lisää kreemijauhetta jämäköittämään vispi ja lisä elintarvikeväriä sen verran, että saat mieluisan värin aikaiseksi. Levitä ensin ohut kerros vispiä koko kakun päälle. Näin ei näy kakkupohjaa ruusujen välistä. Pursota ruusuja tähtityllalla - aloita pursottaminen keskeltä ja etene ulospäin. Mieti hieman etukäteen mihin kohtaan ja minkä kokoiset ruusut pursotat. Mutta, onnistuu kyllä ottamaan ei-niin-mieluisat-kermaruusut pois ja aloittaa alusta :S nimimerkillä muutaman kerran ennenkuin tuli edes jokseenkin kivan näköiset löysällä vispillä :( Mutta muuten oli kyllä helppo pursottaa ruusuja että kyllä minä niitä vielä teen ;)


Ei kommentteja: