maanantai 13. toukokuuta 2013

Appelsiini-kermakakku






















Toinen äitienpäivä kakku sai perinteisen vaalean kakkupohjan, appelsiinitäytteen ja uuden pursotuskokeilun - joka näkyy ettei ollut ihan loppuun asti mietitty  ;) Noh, harjoitus tekee mestarin.

Pohjana siis tavallinen 5 munan vaalea pohja.

Kostutukseen mandariinien mehu, mutta myös Fanta sopii mainiosti.


TÄYTE:

1 prk kermaa
1 prk rahkaa (appelsiinimaku jos on)
1 prk tuorejuustoa (appelsiinimaku jo on)
1 dl appelsiinimarmeladia
2 prk mandariinilohkoja

Koska minulla oli maustamatonta rahkaa ja tuorejuustoa, lisäsin yhden ison appelsiinin kuoriraasteen sekä mehun.

PURSOTUKSET:

2 prk Flora Vispiä
vaniljakreemijauhetta jämäköittämään vispin


Vaahdota kerma kevyesti. Notkista huoneenlämpöinen tuorejuusto vatkaamalla. Pese appelsiini hyvin, raasta kuori ja purista mehu. Sekoita tuorejuusto, rahka, marmeladi, appelsiinin kuoriraaste ja mehu keskenään. Nostele kerma joukkoon. Valuta mandariinit ja leikkaa pienimmiksi paloiksi.
Leikkaa pohja kolmeen osaan. kokoa kakku paistovuokaan. Kostuta pohja mandariinien mehulla ja kaada puolet täytteestä päälle. Ripottele päälle vielä mandariinit. Täytä toinen väli samoin. Kostuta myös viimeinen kerros. Kelmuta kakku ja anna makustua yön yli jääkaapissa kevyen painon alla.

Vaahdota Flora Vispi ja lisää joukkoon kreemijauho. Pursota mieluinen koristus. Nyt en muista millä sivulla näin tämän mallin mutta linkitän jos löydän. Se tehdään niin, että pursotetaan ensin rivi palloja, jotka sitten vaikka lusikan päällä painetaan puolesta välin alas... selitinkö ymmärrettävästi?


Ei kommentteja: