tiistai 29. tammikuuta 2013

Mokkapalat















Tässä on jonkun aikaa tehnyt mieli tavallisia mokkapaloja, mutta ollut vähän ohjetta vaille. En halunnut ihan sellaista missä pohja on niin murunen, että hajoaa käsiin. Tai littana lättänä. Törmäsin sitten tällaiseen ohjeeseen Pullahiiren sivuilla. Tuo kiehuva vesi hieman kummastutti mutta... kokeiltuani, totesin että hyvää tuli. Tosin kun oma uuni on vain 50cm, niin kokoa tuli näille mokkapaloille :) Tästä taikinasta minulla tuli 33 x 27 x 3,5cm levy :D Eli herkuteltavaa riitti. Pohja oli mehevä, kuohkea ja tasapaksu. Ehkä teen jatkossa vähän pienemmän taikinan pienempään uuniini - ehkä en ; )


POHJA:

6 kananmunaa
5 dl sokeria
8 dl vehnäjauhoja
3 rkl Van Houten kaakaota
2 rkl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3 dl kiehuvaa vettä
300 gr voita sulana

KUORRUTUS:

6 rkl voita
6 rkl kuumaa vahvaa kahvia
1 rkl vaniljasokeria
3 rkl Van Houten kaakaota
1 pkt (500gr) tomusokeria (vajaa)
nonparellia / kookoshiutaleita tms


Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi. Kiehauta vesi. Lisää kolmessa erässä kuivat aineet ja kiehuva vesi. Lisää lopuksi sulatettu voi. Kaada leivinpaperin päälle pellille ( minä käytin neliöirtoreunavuokaa). Paista 175 asteessa noin 20-30minuuttia koosta riippuen. Älä kuitenkaan paista liian kuivaksi.

Tee kuorrute valmiiksi, sillä aikaa kun pohja paistuu uunissa. Sulata voi ja lisää kuuma kahvi. Lisää joukkoon vaniljasokeri, kaakao sekä tomusokeria. Itselläni taisi mennä n 1 dl vaille koko paketti. Näppituntumalla lisäsin kunnes seos oli paksua. Kaada seos sitten vielä lämpimän pohjan päälle ja levittele hieman veitsellä. Älä kuitenkaan liian kauan levittele, ettei kuorrutus jäähdyttyä jätä jälkiä (näin jälkiviisaana) Koristele nonparelleilla tms. Leikkaa palasiksi ja tarjoile.

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Hei! Olen etsinyt hyvää mokkapalaohjetta, ja tämä näyttäisi juuri siltä. Onko kyseessä kuinka iso tomusokeripaketti? joko tuolloin ilmoituksen julkaisun hetkellä oli nämä isommat paketit?

Helena kirjoitti...


Hei Kirsi. Näistä tuli ihanan muhkeat, ja kunhan muistaa ettei mokkapaloja paista liian kuivaksi. TOmusokeripaketin koko on 500gr, laitankin sen ohjeeseen. En olekaan huomannut vielä noita isompia paketteja. Täytyykin tarkkailla kauppojen hyllyjä. kohteessa