maanantai 14. marraskuuta 2011

Suklaa-mustikkakakku






















Isänpäivänä hemmoteltiin isää tällä kakulla... mustikka kun on hänen herkkuaan. Ja hyvää tuli. Varsinkin täyte oli sen verran hyvä, että talteen pitää ottaa että on sit vaihtoehtoja täytteisiin. Ohje tuli napattua marraskuun Pirkasta.

4 munan pohjasta tuli kuitenkin sen verran matala minun vuuassa (28cm) että tuli vain yksi täyteväli, vaikkakin se oli ihan riittävä. Mietin että ensi kerralla voisi tehdä pohjan puolitoistakertaisena siihen vuokaan.

Kuvaa ei valitettavasti tähän hätään ole, sillä kakku hupeni aika piakkoin parempiin suihin : )
Kuva lisätty isänpäivä 2012 jälkeen mutta laatu valitettavasti huono. Tähän kakkuun tuli kerman päälle koristeeksi sokeroidut mustikat sekä suklaasta tehdyt pitsirullat.

POHJA:

4 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl jauhoja
3 rkl van houten kaakaota
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia


KOSTUTUS:

1,5 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria


TÄYTE:

1 dl kermaa
0,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
200 gr turkkilaista jogurttia
4 dl mustikoita
1,5 dl vadelmahilloa


KUORRUTUS:

150 gr tummaa suklaata
1 dl kermaa


Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi munavaahtoon kevyesti. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotetuun vuokaan. Paista n 30 minuuttia alimmalla tasolla 175 asteessa. Jäähdytä hetki ja kumoa.

Vaahdota täytteen kerma. Lisää joukkoon sokerit, sitruunamehu, jogurtti ja jäiset mustikat. Leikkaa kakku osiin. Kostuta maidolla ja levitä ensiksi vadelmahillo. Levitä päälle mustikkatäyte. Tee tarvittaessa samoin toiseen väliin. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa, mieluiten yön yli kevyen painon alla.

Paloittele suklaa kattilaan ja kaada kerma päälle. Kuumenna sen verran, että suklaa sulaa. Keitä muutama minuutti miedolla lämmöllä. Kaada kuorrutus heti kakun päälle, alkaen keskeltä. Koristele oman mielen mukaan. Itse laitoin mantelilastuja kakun päälle reunalle.

Ei kommentteja: