tiistai 26. tammikuuta 2010

Mansikka - vadelma täytekakku








Tässä muutama erilainen versio samanlaisesta kakusta. Pohjana 6 munan kakkupohja, täytteenä mansikka- ja vadelmahilloa sekä valkosuklaarahkaa. Marsipaanipäällisen alle on laitettu voisokerikreemi, jottei marsipaani "hikoile" :)
Koristeet marsipaania.

POHJA:

6 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kaikki jauhot keskenään ja lisää vaahtoon siivilän läpi. Sekoita kaikki varovasti yhteen. Kaada korppujauhotettuun irtoreunavuokaan. Paista 175 asteessa noin 40 minuttia. Anna jäähtyä ennen kumoamista.


TÄYTE:

Meritalon mansikka- ja vadelmahillo
Valkosuklaarahka

1 prk kermaa (tai Flora Vanillakin käy)
1 prk maitorahkaa
sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 valkosuklaa levy

Sulata suklaa vesihauteessa. Anna jäähtyä. Vaahdota kerma. Lisää joukkoon rahka. Tarkista, että suklaa on jäähtynyt kunnolla. Lisää sitten suklaa rahkaseokseen. Tarkista maku ja lisää sokeria maun mukaan.


KORISTUS:

1 prk Flora Vispiä
1-2 rkl vaniljakreemijauhetta


KOSTUTUS:

maitoa
vaniljasokeria


VOISOKERIKREEMI:

75 gr voita
2,5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

Lämmitä voi aavistuksen pehmeäksi. Varo ettei sula! Vaahdota voi ja lisää tomusokeria siivilän läpi. Sekoita. Lisää sokeri.

Tämä tulee siis kakun päälle, marsipaanin alle, jottei marsipaani hikoile (tekee nestepisaroita pinnalle, jos seisoo kauan ennen tarjoilua). Jos kreemi tuntuu liian jämäkältä levitettäväksi, lämmitä sitä ihan hetki mikrossa pehmeäksi. Varo ettei lämpiä liikaa.


KOKOAMINEN:

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Laita paistopintainen levy pohjaksi. Kostuta maidolla. Levitä molempia hilloja levyn päälle. Laita kerros valkosuklaarahkaa päälle. Laita toinen levy päälle ja täytä samoin. Laita lopuksi pohja päällimmäiseksi. Näin saat tasaisen päälipinnan. Itse täytän kakun aina edeltävänä iltana ja annan maustua yön yli jääkaapissa kevyen painon alla. Kelmutan myös yleensä kakun, ettei reunat pääse kuivuamaan.

Tee voisokerikreemi. Levitä sitä kakun pinnalle. Lämmittele marsipaania käsissäsi ennen kaulimista. Kauli sitten marsipaani ohueksi levyksi. Käytä tomusokeria apunasi pöydällä, ettei tartu kiinni. Aseta marsipaani kakun päälle. Se voi tulla hieman alas reunoilta, leikkaa loput pois.

Vaahdota Flora Vispi. Lisää vaniljakreemijauhe siivilän läpi. Lisää vähän kerralla, jotta näet milloin Vispi jämäköityy hieman. Näin pursotuksesta tulee kauniimpi.

Pursota reunoille ja koristele.

1 kommentti:

Maarit kirjoitti...

Ihana toi vaaleanpunainen kakku!!! Miten sä saat ton marsipaanin noin täydellisen tasaiseksi??